Debiteurenbestand opschonen

Begin 2014 werd ik voor het opschonen van het debiteurenbestand gevraagd door KiXtart Hosting Services uit Haarlem. In 4 contracten van 3 maanden heb ik alle lang openstaande debiteuren weggewerkt, een debiteurensysteem opgezet en de debiteurentermijn verder teruggebracht.

DEBITEUREN, ALTIJD LASTIG

Het is niet te voorkomen; openstaande debiteuren. In de waan van de dag ben je als ondernemer bezig met de lopende zaken. Het bijhouden van de debiteuren is vaak vers twee. Voor KiXtart was het niet anders. Met als extra complexiteit de kleine bedragen. Als Hosting Provider met meer dan 5.000 domeinnamen, vormen al die kleine bedragen echter wel een structureel aandeel in de omzet. En uiteraard in de liquiditeit. In samenwerking met KiXtart is er een debiteurensysteem opgezet waarin de lang openstaande bedragen van klanten werden gesorteerd. Door deze debiteuren één keer per week actief na te bellen, liep de debiteurentermijn sterk terug. Tevens werden bankbetalingen gecontroleerd en facturen ingeboekt.

MEER OVER KIXTART HOSTING

KiXtart is een hosting provider in het centrum van Haarlem. Vanuit een mooi pand in de gezellige Vijfhoek, levert KiXtart al meer dan 15 jaar webhosting en domeinregistratie. Naast webhosting levert KiXtart ook aanvullende diensten als Hosted Exchange, Spamfiltering en Online Opslag. Alle diensten worden business to business geleverd aan resellers. Maar ook gewoon aan particulieren. Eigenlijk kun je voor al je online vragen wel bij Henri Wiering terecht. Henri is de ondernemer en drijvende kracht achter KiXtart en gaat al jaren mee in de hosting industrie.

Werkzaamheden

  • Nabellen debiteuren
  • Versturen van factureren en aanmaningen
  • Boeken van facturen en betalingen
  • Opzetten debiteurensysteem

“Nicole heeft de betaaltermijn voor mij weten te halveren door heel daadkrachtig, correct en secuur te werk te gaan. Ik kan Nicole van harte aanbevelen!”

Henri Wiering – Kixtart Hosting

Instant Office Support | Kixtart Hosting